Honda HS622 – Perfekt for de fleste

Honda HS622 ble lansert første gang rundt 1997 som etterfølger til HS522 med 5 hk motor. HS622 byttet navn til HS655 for de europeiske modellene rundt 2013. Siden lanseringen har dette vært en favoritt for veldig mange. Så vellykket har den vært at designet (foruten tank og dekaler) er uforandret siden den første gang ble lansert på markedet.
HS622 er relativt liten, men meget effektiv. Den starter alltid, og har dessuten meget god byggekvalitet. Det er lite som blir ødelagt på denne med mindre du bruker den på grusunderlag år etter år eller lar den stå ute i all slags vær.

Problemer med girkassen pga feil bruk

En liten “svakhet” er den mekaniske girkassen. Mens de fleste andre produsenter sverger til reimdrift og friksjonshjul laget Honda en fullverdig girkasse på sin minste totrinnsfreser. Det er i utgangspunktet en meget god ide, så sant folk flest hadde lest instruksjonsbøkene før de tok i bruk maskinen. Problemet oppstår når brukeren girer uten å stoppe fremdriften. Går du fra 1. til 2. gir mens fremdriftshendelen er koblet inn vil tannhjulene i girkassen på sikt bli slitte og ødelagte. Det blir som å gire uten å bruke clutchen i en bil. Mange opplever da ujevn eller rykkete gange, eller at maskinen ikke vil bevege seg i det hele tatt. Det første som ryker er gjerne kronhjul og pingjung. Pris på denne reparasjonen vil ligge på drøyt 5000 kroner avhengig av hvilke deler som må skiftes. Du kan gjøre jobben selv, om du har tunga rett i munnen. Mer om reparasjon av girkasse HER (kommer).

Ulv i fåreklær

Tilbake til det positive; Honda HS622 er en ulv i fåreklær. Til tross for sitt beskjedne ytre tygger den snø som en lek. Selv en god halvmeter med snø går lett gjennom denne maskinen. 

Maskinen er særdeles lett å jobbe med, og vi har bare gode erfaringer med både hjul- og beltemodellen av Honda HS622. Den kaster overraskende bra, motoren er stillegående og den er lett å jobbe med. I følge Honda kan denne rakkeren klare hele 37 tonn snø i timen. For å dreie utkastertuten har du en stang på toppen av tuten. Jobber du på en liten gårdsplass der du må svinge ofte er ikke dette en ideell løsning, da du må strekke deg for å få snudd utkastet. Maskinen kommer med både 3,6 og 4,4 KW motor. Kjøper du en brukt snøfreser skal du være oppmerksom på at den minste motoren har 5 hk og største motor 6 hk.


Fakta -Honda HS 622/ HSS622/HS655

Honda HS622 er en absolutt favoritt. Den er overraskende kraftig for størrelsen.

Anbefales!

Girkasse komplett. Honda HS622

Girkasse Honda HS622

Sik ser en splittet girkasse fra en Honda HS622 ut. Delene er kostbare, og det er vanskelig å stille diagnosen før girkassen er splittet.  
fremgangsmåte for å skru løs girkasse er som følger:
1. Demonter skuff/innmater
2. Ta av belter/hjul. 
3. Demonter kabler og jording
4. Skru girkasse løs fra motor

Girkasse fra Honda HS622 snøfreser

7 thoughts on “Honda HS622 – Perfekt for de fleste

 • 19. januar 2023 kl 21:30
  Permalink

  Har en 2002 modell som går som ei klokke, bortsett ifra at den av og til stopper opp i fremdrifta, akkurat som den skulle “gire” ned, før den fortsetter med jobben. Hva det er vet jeg ikke, men kanskje noen har et svar på det.

  Svar
  • 19. januar 2023 kl 21:59
   Permalink

   Hei. Skru av det røde dekselet det står HS622 på. Stram wiren som går til clutchen. Det pleier å fikse problemet. Hvis ikke er det gjerne et tannhjul i girkassa som er skadet. Det er en langt større jobb😬

   Svar
 • 29. januar 2023 kl 03:35
  Permalink

  Etter å ha fått tak i en brukt HS622 skulle den brukes for første gang.
  Usikker på om den gikk satt jeg i gang.
  Den starte med en gang, kjørte greit bortover, helt til jeg skulle bruke skovlene da kastet den snøen 20cm så stoppet den.
  Kan kjøre vanlig rundt, men ikke med skovlene i gang.
  Skal ikke være noe i skovlene heller.
  Noen forslag før jeg leverer den til det lokale verkstedet som tar 2500 for å si at det ikke er noe feil med den?

  Har nok ikke vært brukt mer enn 2 sesonger.

  Svar
  • 29. januar 2023 kl 11:36
   Permalink

   Da er det noe som blokkerer vifta. Vanligvis is, eller tauverk rundt akslingen. Det høres ut som om Skru av skuffa. Veldig enkelt på denne maskinen. Seks skruer inne selve skuffa. 10 mm pipe med lang forlenger. Skru ut disse og løft av skuffa. Feilen må ligge der et sted. Med skuffa av kan du finne feilen. KAN også være tannhjul i snekka foran som er ødelagt. Når du får belastning på, så klarer den ikke å dra rundt. Hadde vært artig å kikke på denne.

   Svar
 • 29. januar 2023 kl 14:31
  Permalink

  Har en HS622 hvor den ikke slynger ut snøen.
  Den går bra å kjøre den, men den dør ut når skovlene skal gå rundt.
  Den har ikke gått på en stund og ved første oppstart slynget den snøen 20 cm.
  Det virker ikke som om skovlene sitter fast, men muligheten er jo der.

  Noen forslag på feilsøking?
  Eller om det er verdt å sette på verksted.

  Jan-Vidar

  Svar
  • 28. oktober 2023 kl 16:03
   Permalink

   Er det noen som vet når siste års-modell var av HS 622 HW

   Svar
   • 28. oktober 2023 kl 17:03
    Permalink

    Den første HS655 kom i 2012. Ikke sett noen eldre. Så siste HS622 var vel 2011. Men maskinen er uforandret siden 1997, cirka.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *