20 tips om vedlikehold av snøfreser

Gjør snøfreseren klar for vintersesongen

 

 1. Startsnoren: Inspeksjoner startsnoren nøye. Hvis den ser slitt eller frynset ut, bør den byttes.

 2.  

 3. Batteriet: Sjekk at du har strøm på batteriet. Et fulladet 12volt-batteri skal ha mellom 12,6 og 12,7 volt hvilespenning.

 4.  

 5. Brytebolter: Kontroller at brytebolter er i god stand og riktig strammet. Ha alltid noen ekstra bolter på lur.

 6.  

 7. Oljenivå i snekkedrev: Sjekk oljenivået i snekkedrevet som er plassert foran på snøfreseren. Åpne den øverste skruen, og fyll på om nødvendig.

 8.  

 9. Reimer: Kontroller tilstanden på reimene. Bytt dem hvis de er slakke eller slitte. (som regel litt jobb å gjøre dette selv, men har du tid til å prøve, så er det langt fra umulig å få til.

 10.  

 11. Justering av glidesko og skrapeskjær: Forsikre deg om at glidesko og skrapeskjær er riktig justert for best mulig ytelse.

 12.  

 13. Wire: Gå grundig gjennom alle wirene og forsikre deg om at de er i god stand og riktig justert.

 14.  

 15. Årlig oljeskift: Bytt oljen i motoren ved behov. De fleste snøfresere går bare 4-5 timer i året, og det er således ingen grunn til å skifte oljen hvert år, slik mange produsenter hevder. Hver 25 time kan være et mulig passende intervall for skifte av motorolje.

 16.  

 17. Fersk bensin: Sørg alltid for å ha fersk bensin i tanken. Bytt den ut dersom den har stått en stund. Bruk 98 blyfri eller akylatbensin/miljøbensin.

 18.  

 19. Funksjonstest: Start snøfreseren og sjekk at alle funksjoner virker som de skal. Dette vil bidra til å avdekke eventuelle problemer før sesongen starter. La den gå seg varm.

 20.  

 21. Tungstartet: Sliter du med å fyre opp snøfresen etter en lang sommer er det godt mulig bensinen er dårlig og forgasseren er tett. Prøv å fyre opp med startgass rett i forgasseren. Å rense forgasser er slettes ikke så vanskelig. Tips: Ta bilder underveis, slik at du husker hvordan stag og slanger var festet.