Hvorfor kaster snøfreseren dårlig?

Det er lite som er mindre motiverende enn å se at naboens snøfreser kaste snøen over på din side av gjerdet, samtidig som din snøfreser knapt kaster snøen to meter. Heldigvis finnes det råd.

Snøfreserens kastelengde avhenger av størrelse på motor, størrelse på vifta/impeller, tettheten i viftehuset, friksjon og lengde på utkastertut. I tillegg vil viftas rotasjonsretning påvirke kastelengden. Derfor opplever mange at snøfreseren har en god og en dårlig side.

De vanligste grunnene til kort kastelengde:

Utslitt trommel?

Grunn nr 1: Utslitt trommel. Hull i trommelen gjør at det ikke skapes tilstrekkelig trykk inne i viftehuset til å kaste snøen avgårde. En godt vedlikeholdt trommel sikrer at snøen blir fanget og kastet med kraft. Hvis trommelen er skadet eller har betydelig slitasje, vil dette påvirke kastelengden. Regelmessig vedlikehold og eventuell lakkering av trommelen kan være en løsning for å gjenopprette dens effektivitet. Du kan også legg inn ny stålplate for å få fart i en utslitt trommel.

Slakk utkasterreim?

Reimene i en snøfreser består som regel av en driftsreim somn sørger for at motor overfører kraft til hjulene, og en utkasterreim som kobler motren til vifta og innmateren.Over tid kan disse reimene bli slappe og utslitter, noe som reduserer kraftoverføringen og dermed kastelengden. Det er viktig å sjekke utkasterreima every now and then, i alle fall om du opplever dårlig kastelengde. En utkasterreim koster fra 250 kroner. Å skifte den er egentlig en relativt enkel jobb, men kan for noen virke utfordrende.

Kort kastelengde kan ov og til ha sammenheng med dårlig friksjon i utkastertut

Lite friksjon i utkastet

Friksjon er ikke din venn når det kommer til kastelengde. En svært lavthengende frukt er å spraye silikon i viftehus og utkastertut. Det vil gi kortsiktig effekt. Kanskje nok til å gå fra medium til akseptabel kastelengde i noen tilfeller.

Lakking av utkastertut

I instruksjonsboka til din snøfreser står det sannsynligvis at utkastertur og trommel skal lakkes opp ved behov. Likevel er det svært få som faktisk gidder å gjøre denne jobben. Her kan du bruke bengalakk eller spraylakk. Bare sørg for å fjerne rust før du setter i gang. Et godt lakkert utkast vil gi fart på sakene.

Lakk opp utkastet

Behov for impellerkit?

Hvis det fortsatt er stål igjen i snøtrommelen men viftebladene har blitt utslitte av mange års jobbing, finnes det et triks i ludo. Du kan installere et impellerkit. Et impellerkit er designet for å øke effektiviteten til snøfreserens impeller, som er hjulet som faktisk kaster snøen ut av utkastet. Dette kan være en særlig effektiv oppgradering for eldre eller mindre kraftfulle snøfresere. Dette er kort fortalt gummilapper som fyller ut mellomrommet mellom impeller og


Utslitt trommel?

Grunn nr 1: Utslitt trommel. Hull i trommelen gjør at det ikke skapes tilstrekkelig trykk inne i viftehuset til å kaste snøen avgårde. En godt vedlikeholdt trommel sikrer at snøen blir fanget og kastet med kraft. Hvis trommelen er skadet eller har betydelig slitasje, vil dette påvirke kastelengden. Regelmessig vedlikehold og eventuell lakkering av trommelen kan være en løsning for å gjenopprette dens effektivitet. Du kan også legg inn ny stålplate for å få fart i en utslitt trommel.

Slakk utkasterreim?

Grunn nr 2: Slakk utkasterreim. Reimene i en snøfreser består som regel av en driftsreim somn sørger for at motor overfører kraft til hjulene, og en utkasterreim som kobler motren til vifta og innmateren.Over tid kan disse reimene bli slappe og utslitter, noe som reduserer kraftoverføringen og dermed kastelengden. Det er viktig å sjekke utkasterreima every now and then, i alle fall om du opplever dårlig kastelengde. En utkasterreim koster fra 250 kroner. Å skifte den er egentlig en relativt enkel jobb, men kan for noen virke utfordrende.

Lite friksjon i utkastet

Friksjon er ikke din venn når det kommer til kastelengde. En svært lavthengende frukt er å spraye silikon i viftehus og utkastertut. Det vil gi kortsiktig effekt. Kanskje nok til å gå fra medium til akseptabel kastelengde i noen tilfeller.

Lakking av utkastertut

I instruksjonsboka til din snøfreser står det sannsynligvis at utkastertur og trommel skal lakkes opp ved behov. Likevel er det svært få som faktisk gidder å gjøre denne jobben. Her kan du bruke bengalakk eller spraylakk. Bare sørg for å fjerne rust før du setter i gang. Et godt lakkert utkast vil gi fart på sakene.

Behov for impellerkit?

Hvis det fortsatt er stål igjen i snøtrommelen men viftebladene har blitt utslitte av mange års jobbing, finnes det et triks i ludo. Du kan installere et impellerkit. Et impellerkit er designet for å øke effektiviteten til snøfreserens impeller, som er hjulet som faktisk kaster snøen ut av utkastet. Dette kan være en særlig effektiv oppgradering for eldre eller mindre kraftfulle snøfresere. Dette er kort fortalt gummilapper som fyller ut mellomrommet mellom impeller og snøtrommel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *